Transparante ketens

We willen inzicht hebben in waar onze producten worden verbouwd, gekweekt, geteeld, gehouden, waar onze producten worden verwerkt en verpakt en wie het transport verzorgd naar onze distributiecentra.

Door het transparant maken van deze ketens, krijgen we steeds meer dit inzicht. We proberen zoveel mogelijk risico’s rondom mensenrechten en milieu te identificeren en tot oplossingen te komen voor verbeteringen. Dit proces wordt due diligence of ketenverantwoordelijkheid genoemd.

Het bouwen van een due diligence aanpak en het uitvoeren is een continu proces. Dagelijks zoeken wij naar verbeteringen. We kunnen dit niet alleen als Superunie. We werken dan ook nauw samen met onze leveranciers en leden. We laten ons goed informeren en werken samen met diverse partijen zoals Oxfam Novib, Fairtrade, Rainforest Alliance, ICCO, IUCN, Dierenbescherming, Fairfood, Climate Neutral Group, overheid en technologiebedrijf SIM Supply chain.

Om het belang van deze ketenverantwoordelijkheid, en het feit dat een individueel bedrijf niet altijd genoeg invloed heeft om verbetering te brengen, heeft Superunie met een brede coalitie in 2018 het IMVO Convenant Voedingsmiddelen ondertekend. Superunie streeft erna om in 2025 voor haar belangrijkste producten inzicht te hebben in de keten, de belangrijkste risico’s te weten en te verbeteren.