40 uur
Beesd
Solliciteer nu!

De functie

General Counsel

Afdeling Legal

De functie

Als General Counsel ben je eindverantwoordelijk voor alle juridische zaken van de organisatie en het eerste aanspreekpunt voor directie, bestuur en de leden van Superunie.

Je werkt in jouw eigen team nauw samen met de Legal Counsel welke aan jou rapporteert. Tevens stuur je, daar waar nodig, externe counsel aan en bewaak je de kwaliteit, kwantiteit en de kosten daarvan.

Specifiek focus je op de corporate governance en compliance. Je bewaakt daarbij het juridische DNA van de coöperatie en biedt operationele en organisatorische ondersteuning. Je neemt deel aan (voor)overleggen van het bestuur en bekleedt tijdens deze overleggen de rol van bestuurssecretaris. Je verzamelt en wisselt informatie uit zodanig dat er juiste informatie beschikbaar is voor de relevante stakeholders en besluitvorming binnen de directie(s). Tevens draag je zorg voor een adequate corporate housekeeping van de gehele organisatie. Voor de leden ben je het juridische gezicht van Superunie. Je rapporteert aan de CFO.

Het profiel

Voor deze rol zijn wij op zoek naar een pragmatisch ingestelde, proactieve General Counsel, die in staat is snel en makkelijk te schakelen tussen de verschillende dossiers en met de verschillende stakeholders. Je hebt kwaliteit hoog in het vaandel staan en kunt een boodschap in heldere taal, kort en bondig overbrengen.

Wat neem je mee:

 • een afgeronde master Nederlands Recht;
 • tenminste 10 jaar relevante juridische werkervaring opgedaan in de advocatuur of het bedrijfsleven;
 • aantoonbare kennis en ervaring van het algemeen verbintenissen- en contractenrecht;
 • ervaring met ACM en / of NVWa strekt tot aanbeveling;
 • ervaring met bestuurlijke processen en juridische kennis op corporate niveau en het vermogen deze praktisch te kunnen inzetten;
 • discretie en het vermogen zelfstandig te kunnen werken;
 • een gestructureerde en zorgvuldige werkhouding;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden;
 • goede balans tussen terughoudendheid en actief adviseren;
 • kennis van of affiniteit met food retail en het werken binnen een coöperatie;
 • overzicht in complexe situaties, hoofd- en bijzaken kunnen onderscheiden.

Het aanbod

Bij Superunie wordt op Champions League niveau gespeeld binnen het Nederlandse supermarkt landschap. Superunie koopt in bij meer dan 600 food-leveranciers in Nederland. Welke functie je ook bekleedt binnen Superunie, je maakt altijd grote impact aangezien je direct invloed hebt op 1.700 vestigingen van de dertien Supermarktorganisaties die bij Superunie zijn aangesloten. Naast dat Superunie inkoopt voor deze supermarkten, staat de wereld van FMCG (Fast moving consumer goods) nooit stil. Zo is Superunie bezig met thema’s als duurzaamheid, marketing, CO2-besparing binnen de Supply Chain keten en productveiligheid binnen hun kwaliteitsafdeling.

Je werkt in een dynamische organisatie waar alle ruimte wordt geboden voor persoonlijke & inhoudelijke ontwikkeling en ambitie. Er wordt gedacht in kansen en carrièremogelijkheden. Standplaats Beesd, fulltime positie, mogelijkheid om gedeeltelijk thuis te werken. Marktconforme voorwaarden.

Contact

Voor deze vacature werkt Superunie samen met Voxius. Neem voor meer informatie of sollicitatie contact op met Remco Feuth of Terry Verheij via (+31854880000).