40 uur
Beesd
Solliciteer nu!

De functie

Inkoper Eigen Merken

Afdeling Inkoop

Impact maken op het Nederlandse supermarktlandschap? Dat is wat we doen bij Superunie. Als Inkoper ben je samen met je collega’s verantwoordelijk voor een concurrerend productaanbod bij de 1.650 supermarkten van onze leden. Tegen de beste kwaliteit en prijsvoorwaarden natuurlijk. Interessant? Bekijk dan onze vacature.

Wat ga je doen?

Jij zorgt ervoor dat onze leden kunnen concurreren én dat de consument blij wordt van de producten die bij de supermarkten van onze leden worden aangeboden. In de functie van inkoper Eigen merk bij Superunie ben jij daarvoor verantwoordelijk. De merken waar we met het team aan werken zijn o.a. First choice cola, g’woon, Sense, Sum & Sam, Bonbébé, Derlon en BIO+.

Jij vormt de verbindende schakel tussen Superunie, de leden en onze leveranciers. Dat maakt deze functie anders dan bij andere organisaties. Je zorgt voor de beste inkoopcondities van de producten bij de leveranciers en hebt een sterke visie op de productgroep waar je verantwoordelijk voor bent. Daarnaast formuleer je plannen om deze groep nog uitdagender te maken voor de leden. Een uitdagend speelveld waarin je een win-win situatie probeert te creëren voor alle partijen. Met als doel om de consument te verleiden voor onze producten te kiezen.

Samen met de afdelingen Supply Chain, Marketing, Finance en Productintegriteit, heb jij in je rol  veel invloed op de samenstelling van het assortiment.

Jouw team en cluster

Je komt te werken in het team Eigen merk; een enerverend jong team met een fijne werksfeer. Heb je een pittige onderhandeling gehad? Blaas even stoom af bij je collega’s, met elkaar zorgen we ervoor dat jij je kunt opladen voor de rest van je werkdag.

Wat krijg je ervoor terug?

Je gaat werken bij een organisatie met veel impact op het productaanbod in de Nederlandse supermarkten. Binnen Superunie heerst een informele sfeer waar iedereen elkaar kent en bereid is te helpen.

Bij Superunie kun je rekenen op een meer dan marktconform+ salaris, wil je exact weten hoe dit zit? Stuur gerust een bericht of pak de telefoon. Daarnaast gelden de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een functie voor 40 uur per week, 36 uur is ook bespreekbaar
 • Keuze uit een mobiliteitsbudget of leaseauto
 • Pensioenopbouw met een beperkte eigen bijdrage van 4,5%
 • 25 vakantiedagen + 6 atv dagen (bij een fulltime dienstverband) en je ontvangt 8% vakantiegeld
 • Internetvergoeding van €48,- netto per maand
 • De mogelijkheid om thuis goed te werken. Hiervoor heb je keuze uit veel thuiswerkvoorzieningen (denk hierbij aan laptop, sta/ zit bureau, bureaustoel, extra scherm, laptopstandaard etc.)
 • Een uitgebreid trainingsaanbod en mogelijkheid tot het volgen van individuele opleidingen/ trainingen.

Wat breng je mee?

Je bent van nature een scherpe onderhandelaar. Hard op de inhoud en zacht op de relatie. Je creëert een partnerschap met zowel leveranciers als leden. Daarbij gaat het je er niet altijd om het maximale uit een contract te halen maar om een win-win situatie voor beide partijen te vinden. Je bent communicatief sterk, daadkrachtig en resultaatgericht.

 • Een relevante hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld bedrijfseconomie of commerciële economie.
 • Minimaal 3 jaar werkervaring met commerciële inkoop
 • Kennis van de supermarktbranche en een sterke affiniteit met de foodbranche
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Neem contact op!

Leona van Leeuwen
HR Assistent

Solliciteer hier!

Meer informatie of direct solliciteren?
Hebben we je enthousiasme gewekt voor de functie van inkoper Eigen merk? Solliciteer dan door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op Lammieke Poolen, Senior HR Business Partner, via 0345-686666 of vacature@superunie.nl.

Vacature formulier

 • Sleep bestanden hierheen of
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wie zijn wij?

Superunie, een naam die de supermarktconsument niet altijd direct iets zegt. Toch zijn de meeste mensen wel eens in aanraking geweest met onze producten. Als inkoopcollectief voor 12 supermarktketens (PLUS/ Coop, Vomar, Spar, Sligro, Hoogvliet, Jan Linders, Dirk, Dekamarkt, Nettorama, Boni, Boon Food Group en Poiesz) hebben wij namelijk een grote impact op het Nederlandse supermarktlandschap.

Samen staan wij sterk. Vanuit die gedachte zijn wij zestig jaar geleden ontstaan. Als centrale inkooporganisatie vinden we het belangrijk om een zo goed mogelijke samenwerking op het vlak van inkoop- en backoffice activiteiten te faciliteren. Hierdoor kunnen de 12 aangesloten retailorganisaties de concurrentie aan en de consument bedienen met producten van een goede prijs en kwaliteit. Dit doen we nu met zo’n 120 collega’s. Ons kantoor is gevestigd in Beesd. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op www.superunie.nl.