36 - 40 uur
Beesd (Hybride)
Solliciteer nu!

De functie

Inkoper Vers

Afdeling Inkoop

Van Franse kazen tot Nederlandse melk en van borrelpakketten tot vlees en vis, bij Superunie doen we er alles aan om de 1.500 supermarkten van onze leden te voorzien van verse producten. Tegen de beste kwaliteit en prijs natuurlijk. Als Inkoper Vers ben je verantwoordelijk voor het waarborgen van kwaliteit, scherpe inkoopprijzen en beschikbaarheid, en fungeer je als de verbindende schakel tussen Superunie, leveranciers en onze leden.

 

Wat ga je doen?

Als Inkoper Vers ben je verantwoordelijk voor de inkoop en beschikbaarheid van verse producten tegen een scherpe inkoopprijs voor onze 11 leden. Aan jou om kwaliteit, scherpe inkoopprijzen en beschikbaarheid te borgen.

Je bent een scherpe onderhandelaar; hard op de inhoud, maar met oog voor een goede relatie. In deze rol ben jij de verbindende schakel tussen Superunie, de leden en onze leveranciers. Dit is ook precies wat deze functie zo uniek maakt. Je zorgt niet alleen voor de inkoop bij leveranciers, het is ook aan jou om de producten vervolgens weg te zetten bij de leden in supermarkten.

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Je werkt mee aan het vinden van nieuwe leveranciers en bouwt aan sterke (lange termijn) Je bezoekt hiervoor regelmatig onze leveranciers, ook in het buitenland.
 • Je zorgt voor de optimalisatie van inkoopprijzen.
 • Je denkt mee over het beste assortiment en innovaties.
 • Je werkt intensief samen met je collega’s van andere afdelingen zoals Supply Chain, kwaliteit en duurzaamheid.
 • Als Inkoper Vers ben je niet alleen verantwoordelijk voor inkoop, maar ook voor het opbouwen van sterke relaties met onze leden. Je pitcht actief jouw ideeën en strategieën, en fungeert als verkoper van je visie, waarbij je streeft naar draagvlak bij onze leden.

 

Jouw team en cluster

Binnen Superunie werken we met 4 inkoopclusters; A-Merk, Eigen Merk, AGF en Vers. Ieder cluster bestaat uit een aantal inkopers en Inkoop Coördinatoren. Samen met je collega’s zorgen jullie voor mooie inkoopprijzen van verse producten. Elke dinsdag bekijken en testen jullie de kwaliteit van de vers-producten van onze leden en de markt. Daarnaast hebben jullie een teamoverleg waar jullie samen kijken naar wat er in de markt speelt, wat zijn kansen en hoe is de beschikbaarheid?

 

Wat breng je mee?

Je bent een scherpe onderhandelaar, je ziet kansen en benut deze optimaal. Passie voor je werk en de producten waar je mee werkt.

 • Minimaal een afgeronde relevante opleiding op hbo- of wo-niveau.
 • Gedegen kennis van de Vers-sector en markttrends.
 • Uitstekende onderhandelings- en communicatievaardigheden.
 • Ervaring binnen de levensmiddelenmarkt en bij voorkeur inkoop.
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Als Inkoper kom je terecht in een bedrijf met veel impact op het Nederlandse supermarktlandschap. Het is een inkopersrol op topniveau, waarin je je verder kunt ontwikkelen. Je bent veel in contact met leveranciers en onze leden. Dit maakt de functie uitdagend en afwisselend.

Daarnaast gelden de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een marktconform+ salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Pensioenopbouw met een beperkte eigen bijdrage van 4,5%.
 • 25 vakantiedagen + 6 atv dagen (bij een fulltime dienstverband) en je ontvangt 8% vakantiegeld.
 • Internetvergoeding van €48,- netto per maand. de mogelijkheid om thuis goed te werken. Hiervoor heb je keuze uit veel thuiswerk-voorzieningen (denk hierbij aan laptop, sta/ zit bureau, bureaustoel, extra scherm etc.);
 • Een uitgebreid trainingsaanbod en mogelijkheid tot het volgen van individuele opleidingen/ trainingen.
 • Keuze uit een mobiliteitsvergoeding of een leaseauto. Een thuiswerkvergoeding van €2,35 per dag als je thuiswerkt.

Neem contact op

Leona van Leeuwen
HR Assistent

Solliciteer hier!

Meer informatie of direct solliciteren?

Hebben we je enthousiasme gewekt voor de functie van Inkoper Vers? Solliciteer dan  door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Leona van Leeuwen, Human Resources via +31 (0) 345-686666 of humanresources@superunie.nl

 • Drop files here or
  Max. file size: 15 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Wie zijn wij?

  Superunie, een naam die de supermarktconsument niet altijd direct iets zegt. Toch zijn de meeste mensen wel eens in aanraking geweest met onze producten. Als inkoopcollectief voor 11 retailorganisaties (Nettorams/Boni, Boon Food Group, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Jan Linders, , Plus/Coop, Poiesz, Sligro Food Group Nederland, Spar en Vomar) hebben namelijk een grote impact op het Nederlandse supermarktlandschap.

  Samen staan wij sterk. Vanuit die gedachte zijn wij meer dan vijfenzestig jaar geleden ontstaan. Als centrale inkooporganisatie vinden we het belangrijk om een zo goed mogelijke samenwerking op het vlak van inkoop- en backoffice activiteiten te faciliteren. Hierdoor kunnen de 11 aangesloten Retail organisaties de concurrentie aan en de consument bedienen met producten van een goede prijs en kwaliteit. Dit doen we nu met zo’n 135 collega’s. Ons kantoor is gevestigd in Beesd. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op www.superunie.nl.