40 uur
Beesd (Hybride)
Solliciteer nu!

De functie

Junior Inkoper Eigen Merk

Afdeling Inkoop

Van Cola tot chocolade en van roomboterkoekjes tot toiletpapier, bij Superunie doen we er alles aan om de 1.500 food- en foodservicebedrijven van onze leden te voorzien van alle artikelen in het schap tegen de beste kwaliteit en prijs. Stap jij in deze dynamische rol en wil je bij ons alle kneepjes van het inkoopvak leren? Lees dan snel verder.

 

Wat ga je doen?

Als Junior Inkoper bij Superunie leer je alle facetten van het inkoopvak. Je ontwikkelt je als scherpe onderhandelaar: hard op inhoud, maar ook oog voor een goede relatie. In deze rol ben jij een verbindende schakel tussen Superunie, de leden en onze leveranciers. Je speelt een belangrijke rol in het inkoop- en assortimentsmanagement van de 1.500 food- en foodservicebedrijven van ons leden. Daarnaast krijg je de mogelijkheid om voor 26% van de Nederlandse bevolking mee te beslissen wat, hoe en bijvoorbeeld hoe duurzaam we eten. Je start als Junior Inkoper en samen met je coach ga jij je ontwikkelen tot een zelfstandig inkoper.

 

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Je ondersteunt bij het realiseren van de inkoopdoelstellingen.
 • Je werkt mee aan het vinden van nieuwe inkoopbronnen en leveranciers.
 • Je draagt bij aan de optimalisatie van de inkoopprijzen.
 • Je ontwikkelt mede het inkoopassortiment.
 • Je onderhoudt leverancier- en ledenrelaties.

 

Jouw team en cluster

Binnen Superunie werken we met 4 inkoopclusters; A-Merk, Eigen Merk, AGF en Vers. Ieder cluster bestaat uit een aantal (Senior) Inkopers en Inkoop Coördinatoren. Samen met je collega’s zorgen jullie voor mooie inkoopprijzen en eigen merk producten.

Uiteraard gooien we je niet zomaar in het diepe. Je wordt gekoppeld aan een coach, een ervaren inkoper, waardoor je je in ongeveer 2 jaar ontwikkelt tot een zelfstandig inkoper. Naast learning-on-the-job, kun je ook diverse trainingen.

 

Wat breng je mee?

Je bent van nature een scherpe onderhandelaar en communicatief vaardig. Je weet een nee om te zetten in een overtuigende ja en je staat open voor feedback.

 • Je beschikt over een relevante HBO- of WO-opleiding.
 • Je hebt kennis van de supermarktbranche en een sterke affiniteit met de food-branche.
 • Je beheert de Nederlandse en Engelse taal.
 • Je bent leergierig en ambitieus en kunt niet wachten om je tot een zelfstandig inkoper te ontwikkelen.

 

Wat krijg je ervoor terug?

Een inkopersrol op topniveau waarin je je vol verder kunt ontwikkelen. Als aankomend inkoopprofessional krijg je veel verantwoordelijkheid en kun jij echt je steentje bijdragen.

 • Een marktconform salaris, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.
 • Pensioenopbouw met een beperkte eigen bijdrage van 4,5%.
 • 25 vakantiedagen + 6 atv dagen (bij een fulltime dienstverband) en je ontvangt 8% vakantiegeld.
 • Internetvergoeding van €48,- netto per maand.
 • Een reiskostenvergoeding van €0,23 per kilometer of een thuiswerkvergoeding van €2,35 per dag als je thuiswerkt.
 • Bij Superunie werken we hybride. Om goed thuis te werken heb je keuze uit veel thuiswerkvoorzieningen (denk hierbij aan een laptop, sta/zit bureau, bureaustoel, extra scherm etc.).
 • Een uitgebreid trainingsaanbod en de mogelijkheid tot het volgen van individuele opleidingen/trainingen.
 • Deelname aan Superunie Fit en Superunie Jong. Daarnaast wordt er bij Superunie veel georganiseerd zoals personeelsuitjes en borrels.
 • En bovendien een uitdagende functie bij een van de grootste spelers in de Nederlandse levensmiddelenmarkt.

Neem contact op

Leona van Leeuwen
HR Assistent

Solliciteer hier!

Meer informatie of direct solliciteren?

Hebben we je enthousiasme gewekt voor deze functie? Solliciteer dan  door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Leona van Leeuwen, Human Resources via +31 (0) 345-686666 of humanresources@superunie.nl

 • Drop files here or
  Max. file size: 15 MB.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

  Wie zijn wij?

  Superunie, een naam die de supermarktconsument niet altijd direct iets zegt. Toch zijn de meeste mensen wel eens in aanraking geweest met onze producten. Als inkoopcollectief voor 11 retailorganisaties (Boni, Boon Food Group, DekaMarkt, Dirk, Hoogvliet, Nettorama, Plus/Coop, Poiesz, Sligro Food Group Nederland, Spar en Vomar) hebben namelijk een grote impact op het Nederlandse supermarktlandschap.

  Samen staan wij sterk. Vanuit die gedachte zijn wij meer dan vijfenzestig jaar geleden ontstaan. Als centrale inkooporganisatie vinden we het belangrijk om een zo goed mogelijke samenwerking op het vlak van inkoop- en backoffice activiteiten te faciliteren. Hierdoor kunnen de 11 aangesloten Retail organisaties de concurrentie aan en de consument bedienen met producten van een goede prijs en kwaliteit. Dit doen we nu met zo’n 135 collega’s. Ons kantoor is gevestigd in Beesd. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op www.superunie.nl.