40 uur
Beesd
Solliciteer nu!

De functie

Junior Inkoper

Afdeling Inkoop

Van Coca-cola tot Tony’s chocolade en van G’woon roomboterkoekjes tot G’woon toiletpapier. Bij Superunie doe jij er alles aan om de 1.700 supermarkten van onze leden te voorzien van alle producten in het schap. Tegen de beste kwaliteit en prijs natuurlijk. Want dát is jouw doel als junior inkoper. Interesse? Bekijk hier de vacature en kom bij ons het vak leren.

Wat ga je doen?

Als junior inkoper bij Superunie leer je alle facetten van het inkoop vak. Je ontwikkelt je als scherpe onderhandelaar: hard op de inhoud, maar met oog voor een goede relatie. In deze rol ben jij een verbindende schakel tussen Superunie, de leden en onze leveranciers. Dat is ook precies wat deze functie zo uniek maakt. Je zorgt niet alleen voor de inkoop bij de leveranciers, het is ook aan jou om de producten vervolgens weg te zetten bij de leden in supermarkten.

Uiteraard gooien we je niet zomaar in het diepe. Je wordt gekoppeld aan een coach, een ervaren inkoper, waardoor je je in ongeveer 2 jaar ontwikkelt tot een zelfstandig inkoper. Naast learning-on-the-job, kun je ook diverse trainingen volgen. Wij adviseren graag welke bij jou passen en jij denkt daar zelf actief in mee.

Een greep uit jouw takenpakket:

 • Je werkt mee aan het vinden van nieuwe inkoopbronnen en leveranciers
 • Je draagt bij aan de optimalisatie van de inkoopprijzen
 • Je ontwikkelt mede het inkoopassortiment
 • Je onderhoudt leverancier- en ledenrelaties

Jouw team en cluster

Binnen Superunie werken we in 4 inkoopclusters: A-merk, Eigen Merk, Vers en AGF. Ieder cluster bestaat uit een aantal inkopers en inkoopassistenten. Op dit moment zoeken we zowel een junior inkoper Eigen Merk als een junior inkoper A-merk. Samen met jou kijken we welk cluster de beste fit is op basis van jouw persoonlijke profiel.

Voor de A-merken onderhandel je met grote partijen als Unilever, Nestlé en Coca-Cola. Je begint met het aanleveren van ondersteunende informatie, zoekt inkoopcijfers uit en doet onderzoek naar wat speelt er in de markt. De onderhandelingen start je onder supervisie en neem je later zelf voor je rekening met een eigen pakket.

Voor het inkoopcluster Eigen merk, bouw je samen met je collega’s aan het juiste assortiment voor onze leden. Je weet wat er speelt, houdt trends en innovaties goed in de gaten en speelt er op in. De ontwikkelingen in kwaliteit en duurzaamheidsaspecten van bijvoorbeeld merken als G’woon, Sense en First choice cola spelen daarin een grote rol. Je draagt samen met je collega’s zorg voor een optimaal inkoopassortiment voor de beste prijzen.

Wat krijg je ervoor terug?

Als junior inkoper kom je terecht in een bedrijf met veel impact op het Nederlandse supermarktlandschap. Binnen Superunie heerst een informele sfeer waarbij iedereen bereid is elkaar te helpen. Wil je graag inkoper worden maar je bent het nog niet? Dan zit je bij ons goed!

Bij Superunie kun je rekenen op een marktconform+ salaris, wil je exact weten hoe dit zit? Stuur gerust een bericht of pak de telefoon. Daarnaast gelden de volgende arbeidsvoorwaarden:

 • Een functie voor 40 uur per week
 • Pensioenopbouw met een beperkte eigen bijdrage van 4,5%
 • 25 vakantiedagen + 6 atv dagen (bij een fulltime dienstverband) en je ontvangt 8% vakantiegeld
 • Internetvergoeding van €48,- netto per maand
 • De mogelijkheid om thuis goed te werken. Hiervoor heb je keuze uit veel thuiswerkvoorzieningen (denk hierbij aan laptop, sta/ zit bureau, bureaustoel, extra scherm, laptopstandaard etc.)
 • Een uitgebreid trainingsaanbod en mogelijkheid tot het volgen van individuele opleidingen/ trainingen.

Wat breng je mee?

Je bent van nature een scherpe onderhandelaar en communicatief vaardig. Van een nee, weet je een overtuigende ja te maken. Jouw stressbestendigheid en standvastigheid helpen je daarbij. Daarnaast ben je ambitieus en leergierig, sta je open voor feedback en gebruik je dit voor je persoonlijke ontwikkeling.

 • Een relevante hbo- of wo-opleiding, bijvoorbeeld bedrijfseconomie of commerciële economie.
 • Minimaal 2 jaar werkervaring op operationeel niveau in inkoop, sourcing of op een commerciële binnendienst.
 • Kennis van de supermarktbranche en een sterke affiniteit met de foodbranche.
 • Beheersing van de Nederlandse en Engelse taal.

Neem contact op

Lammieke Poolen
Senior HR Business Partner

Solliciteer hier!

Meer informatie of direct solliciteren?
Wil jij als junior inkoper aan de slag? Solliciteer dan 30 november 2021 door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op Lammieke Poolen, Senior HR Business Partner, via vacature@superunie.nl.

 • Sleep bestanden hierheen of
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wie zijn wij?

Superunie, een naam die de supermarktconsument niet altijd direct iets zegt. Toch zijn de meeste mensen wel eens in aanraking geweest met onze producten. Als inkoopcollectief voor 12 supermarktketens (Plus, Vomar, Spar, Coop, Sligro, Hoogvliet, Jan Linders, Detailresult Groep, Nettorama, Boni, Boon Food Group en Poiesz) hebben wij namelijk een grote impact op het Nederlandse supermarktlandschap.

Samen staan wij sterk. Vanuit die gedachte zijn wij zestig jaar geleden ontstaan. Als centrale inkooporganisatie vinden we het belangrijk om een zo goed mogelijke samenwerking op het vlak van inkoop- en backoffice activiteiten te faciliteren. Hierdoor kunnen de 12 aangesloten Retailorganisaties de concurrentie aan en de consument bedienen met producten van een goede prijs en kwaliteit. Dit doen we nu met zo’n 120 collega’s. Wil je meer over ons weten? Kijk dan op www.superunie.nl.