32 - 40 uur
Beesd
Solliciteer nu!

De functie

Medewerker Product Data management

Afdeling Data Management

Stel je voor: 100.000 producten ieder met meer dan 200 essentiële datavelden die worden verkocht bij de 1800 supermarkten van onze leden. Daar houd jij je mee bezig als Medewerker Product Data management bij Superunie in Beesd. Een functie met veel verantwoordelijkheid, maar ook veel uitdaging. Wil jij werken bij een van de grootste spelers in de Nederlandse levensmiddelenmarkt? Bekijk dan de vacature.

Wat ga je doen?

Als Medewerker Product Data management ben jij verantwoordelijk voor het analyseren en verbeteren van de product data die wij van onze leveranciers aangeleverd krijgen. Waarom dit belangrijk is? Omdat zelfs de kleinste fout kan zorgen voor extra kosten bij onze leden. Dagelijks schakel jij met zowel grote als kleinere leveranciers. Het ene moment heb je contact met Unilever, en het andere moment bel je met een lokale fruitteler. Daarnaast sta je ook in contact met onze leden.

Met ruim 220.000 producten in het assortiment ben jij verantwoordelijk voor een derde van het totale marktaandeel. Jij begrijpt het belang van correcte data en zorgt dat deze foutloos is. Voert een leverancier verkeerde productmaten in? Dan contacteer jij de leverancier om te zorgen dat dit gecorrigeerd wordt om te voorkomen dat de schappen in de supermarkt moeten worden aangepast.

Jij signaleert problemen en pakt deze gelijk op. Krijg je een foutmelding? Dan maak jij hier een melding van bij onze leveranciers. Jij zorgt dat het geautomatiseerde proces goed verloopt en ziet wat er op de markt gebeurt. Wees gerust, je hoeft deze data niet handmatig in te voeren of te controleren. Je doet een check op het geautomatiseerde proces.

Het team

Je komt te werken in een jong en gedreven team. Samen met 5 collega’s vormen jullie de afdeling Data Management. Jullie zijn echte doeners en denken in oplossingen. Met een proactieve houding zorgen jullie ervoor dat zowel de leverancier als onze leden voorzien zijn van de juiste data. Hoor je van een leverancier dat er iets mist? Dan spar jij met je collega’s om te kijken hoe jullie dit in de systemen kunnen toepassen. Vervolgens rapporteer jij aan de teamleider Data Management.

Wat krijg je ervoor terug?

Een functie binnen een bedrijf met veel impact op het Nederlandse supermarktlandschap. Als Medewerker Product Data management bij Superunie krijg jij veel verantwoordelijkheid en kun jij echt je steentje bijdragen. Je werkt samen met grote supermarktketens en krijgt de ruimte om door te groeien binnen de organisatie.

Verder bieden wij:

 • een salaris tussen de € 2500 en de € 2700 bruto per maand op basis van een werkweek van 40 uur (afhankelijk van kennis en ervaring);
 • 8% vakantiegeld;
 • internetvergoeding van €48,- netto per maand;
 • 25 vakantiedagen en 6 atv dagen (bij fulltime dienstverband);
 • Superunie Fit, waarbij je 1 à 2 keer in de week fitness lessen kunt volgen;
 • Superunie zorgt ervoor dat je ook thuis goed kunt werken. Hiervoor heb je keuze uit veel thuiswerkvoorzieningen (denk hierbij aan laptop, sta/zit bureau, bureaustoel, extra scherm, laptopstandaard etc.);
 • Gratis fruit en een kantine met een uitgebreid assortiment, wanneer wij weer naar kantoor kunnen;
 • Vanwege covid-19 werken wij volledig vanuit huis. In de toekomst zal je 2 à 3 dagen op kantoor werken en de rest van de dagen vanuit huis.

 

Wat breng je mee?

Met jouw ondernemende houding ben jij iemand die problemen signaleert en deze direct aanpakt. Jij kunt zelfstandig aan de slag, maar zoekt ook graag de samenwerking op met de rest van jouw collega’s. Daarnaast ben je ook communicatief vaardig. We weten dat dit een vrij unieke functie is. Daarom vinden we jouw houding en competenties belangrijker dan je specifieke werkervaring.

 

Verder vragen wij:

 • mbo+ / hbo werk- en denkniveau;
 • ervaring met excel;
 • werkervaring in de FMCG sector is een pre.

Neem contact op

Menno Flantua, Manager Master Data Management & Inkoop Support
Menno Flantua
Manager Master Data Management & Inkoop Support

Solliciteer hier!

Meer informatie of direct solliciteren?
Ben je na het lezen van deze tekst enthousiast geworden over de vacature? Solliciteer dan vóór 4 juni 2021 op de functie Medewerker Product Data Management door op de sollicitatiebutton te klikken. Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan gerust contact op met Menno Flantua, Manager Master Data Management & Inkoop Support, of Britt Verlaan, teamleider Data Management, via 0345 – 686666 of mail naar vacature@superunie.nl.

 • Sleep bestanden hierheen of
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Wie zijn wij?

Superunie, een naam die de supermarktconsument niet altijd direct iets zegt. Toch zijn de meeste mensen wel eens in aanraking geweest met onze producten. Als inkoopcollectief voor 13 supermarktketens, waaronder Plus, Vomar en Coop hebben wij namelijk een grote impact op het Nederlandse supermarktlandschap.

Samen staan wij sterk. Vanuit die gedachte is zestig jaar geleden ook Superunie ontstaan. Als centrale inkooporganisatie vinden wij het belangrijk om een zo goed mogelijke samenwerking op het vlak van inkoop- en backoffice activiteiten te faciliteren. Hierdoor kunnen de 13 aangesloten Retail organisaties de concurrentie aan en de consument bedienen met producten van een goede prijs en kwaliteit. Wil je meer weten over Superunie? Kijk dan op www.superunie.nl