Duurzaam verpakken

Verpakkingen hebben een belangrijke functie. Het gaat voedselverspilling tegen en het vergroot de voedselveiligheid van producten. Bovendien is de verpakking nodig om informatie over de ingrediënten te geven en om je als merk te onderscheiden. Wij nemen al deze aspecten mee in onze overweging en kiezen daarbij zoveel mogelijk de duurzame productverpakkingscombinatie. Want het verduurzamen van een verpakking is maatwerk.

Superunie kan direct invloed uitoefenen door de verpakkingen van onze ruim 7.000 Eigen Merk- en versproducten te verduurzamen. Omdat we de specificaties van onze verpakkingen zelf kunnen bepalen, leveren we niet alleen een belangrijke bijdrage aan het verminderen van de hoeveelheid, maar zorgen we ook dat kostbare materialen opnieuw worden gebruikt door zoveel mogelijk te kiezen voor gerecycled materiaal. Of het nu een grote of een kleine stap is; elke stap moet duurzamer.

Direct invloed op verpakkingen van Eigen Merken en versproducten

Onze duurzame ambitie

Superunie wil direct invloed blijven uitoefenen op duurzame verpakkingen. Daarom bepalen wij de specificaties van onze producten én onze verpakkingen. We willen verpakkingen van Eigen Merken en versproducten verduurzamen met focus op circulariteit en het verlagen van de CO2-voetafdruk. Plastic heeft prioriteit.

Bekijk hier onze duurzame doelstellingen.