Gezondere producten

Gezondheid blijft een belangrijk thema voor Superunie. Wij werken consequent aan de doelstellingen uit het Akkoord Verbetering Productsamenstelling, dat zich richt op de reductie van suiker, zout en verzadigd vet en een lagere energie inname. Wij kijken daarnaast ook actief naar productgroepen die niet specifiek benoemd zijn binnen dit akkoord. Onze manier van werken dragen we uit bij onze branchevereniging CBL. Als stuwende kracht van de CBL-projectgroep Herformulering, dragen we ons steentje bij in het gezonder maken van producten in heel Nederland.
In het Superunie magazine ‘Boodschappen’ besteden we regelmatig aandacht aan het assortiment van onze gezondere producten en helpen wij de consument met tips voor gezondere recepten. We gebruiken redactionele stukken om bijvoorbeeld uit te leggen dat het eten volgens de Schijf van Vijf een goede basis is voor een gezonder eetpatroon. In rubrieken zoals “Meer met groenten” besteden we in elke editie aandacht aan gezondere voeding en gevarieerder eetpatron.
Diverse NGO’s sturen op de introductie van een stoplicht voor nutriënten op verpakkingen, om consumenten op heldere wijze te informeren over wat gezonder is en om fabrikanten verder te bewegen om productverbeteringen door te voeren. Superunie ondersteunt via het CBL het Franse initiatief om Nutri-Score in te voeren in Nederland. Nutri-Score geeft met behulp van een label een oordeel over de voedingswaarde van een product.

Paul van Hooren, Manager Product Integriteit

Altijd op zoek naar gezondere producten

Gezondere producten maken is één, maar ze daarnaast ook lekker houden is twee. Toch lukt het ons telkens weer om samen met onze leveranciers producten te ontwikkelen die steeds gezonder worden, maar ook lekker blijven.

Paul van Hooren, Manager Product Integriteit