Bewuste keuzes

Gezondheid is een belangrijk thema voor Superunie. Samen met onze leveranciers voeren we continue verbeteringen door om onze producten gezonder te maken die nog steeds lekker smaken. Dus minder suiker, minder vet, minder zout, maar nog steeds smaakvol. Ook brengen we meer variatie aan in ons assortiment en zorgen we ervoor dat onze recepten meer groente bevatten.

Naast het verbeteren van het assortiment, leggen we voor onze leden en hun klanten de aandacht vol op een gezonder eetpatroon in ons gezamenlijk magazine Boodschappen. Wij besteden regelmatig aandacht aan het assortiment van onze gezondere producten en helpen de consument met tips voor gezondere recepten.

Zo zorgen wij dat de klanten van onze leden een goede en gezonde keuze kunnen maken.

Gezonde toekomst

Wij blijven ons inzetten om suiker, zout en verzadigd vet in onze producten te reduceren. Daarvoor werken we consequent aan de doelstellingen uit het Akkoord Verbetering Productsamenstelling en nemen we het voortouw bij mogelijke nieuwe afspraken. Daarnaast kijken wij ook actief naar productgroepen die niet specifiek benoemd zijn binnen dit akkoord. 

Diverse NGO’s sturen op de introductie van een stoplicht voor nutriënten op verpakkingen, om consumenten op heldere wijze te informeren over wat gezonder is en om fabrikanten verder te bewegen om productverbeteringen door te voeren. Superunie ondersteunt via het CBL het Franse initiatief om Nutri-Score in te voeren in Nederland. Nutri-Score geeft met behulp van een label een oordeel over de voedingswaarde van een product.

Altijd op zoek naar gezondere producten

Consumenten zijn zich steeds bewuster van het belang van goede voeding en baseren daar hun keuzes op wanneer ze voor een winkelschap staan. Maar gezondere producten maken is één, ze daarnaast ook lekker houden is twee. Toch lukt het ons telkens weer om samen met onze leveranciers producten te ontwikkelen die steeds gezonder worden, maar ook lekker blijven.

Paul van Hooren, Manager Product Integriteit