Samen maken wij het verschil

Inkoop van producten voor onze leden is onze kernactiviteit. Het is onze missie om goederen en diensten met de beste prijs-kwaliteitverhouding in te kopen. Zo zorgen wij ervoor dat we onze leden een betaalbaar én goed assortiment kunnen aanbieden.

Kwaliteit betekent ook dat er zo duurzaam mogelijk wordt geproduceerd en verpakt. Superunie wil hier het voortouw in blijven nemen. Daarom is duurzame handel volwaardig onderdeel van ons inkoopproces en werken wij met leveranciers die weten wat er speelt in hun keten en continue willen verbeteren. Want: samen maken wij het verschil en kunnen we de mensenrechten en het milieu maximaal beschermen.

Lees meer over onze gedane inspanningen en behaalde doelen.

Wij werken met leveranciers die hun verantwoordelijkheid nemen en continue willen verbeteren

Onze duurzame missie

De inzet voor duurzame handel is nodig tot duurzame handel bestáát. Daarom is duurzame handel volwaardig onderdeel van ons inkoopproces. Zo kunnen wij het voortouw blijven nemen op weg naar transparante, veilige, gezonde en diervriendelijke ketens. En direct invloed blijven uitoefenen op het verduurzamen van verpakkingen.

Lees meer over onze ambities voor Product en keten en Verpakkingen of luister naar de Podcast waarin Proces Manager Duurzame Handel Cindy Verhoeven een inkijk geeft in het verduurzamingsproces binnen Superunie.

Het laatste nieuws

Verpakkingen

We hebben onze verpakkingen van broccoli en ijsbergsla 1 gram lichter gemaakt, hiermee besparen we jaarlijks 61.000 kg aan verpakkingsmateriaal.

Lees meer over deze en andere ontwikkelingen op onze pagina: Actueel.

Product en keten

Superunie geeft inzicht in de reis van tomatenconserven met een nieuwe productpagina.

Lees meer over deze en andere ontwikkelingen op onze pagina: Actueel.