Meer over Boon Food Group B.V.

Boon Food Group is een levensmiddelenbedrijf gevestigd in Dordrecht. Het is een krachtig familiebedrijf wat al meer dan 131 jaar actief is in de levensmiddelenhandel. Wat in 1888 ooit begon als winkeltje in een voorkamer is uitgegroeid tot een bedrijf met meer dan 2500 medewerkers. Inmiddels is de vierde en vijfde generatie van de Boon familie werkzaam in het bedrijf.

Door een zeer vernuftig en uitgekiend logistiek proces zorgen wij voor een optimale belevering van de producten aan een diversiteit aan afnemers binnen onze afzetkanalen. Naast het leveren van goederen worden meerdere formules volledig gefaciliteerd vanuit de hoofdlocatie in Dordrecht.

De afzetmarkten

De Boon Food Group is eigenaar en franchisegever van de formules MCD supermarkten, Boon’s Markten en Boon’s Pitstop. De laatste is een recente ontwikkelde formule bedoeld voor high traffic locaties. Daarnaast is sinds enige jaren Zorgboodschap een volle dochter.

Zorgboodschap is de online supermarkt voor de zorg. Naast een compleet Retail assortiment levert Zorgboodschap een totaalpakket van convenience, grootverbruik-, horeca-, dieet- en medicinale voedingsproducten. Zorgboodschap ontzorgt haar relaties volledig op het gebied van eten en drinken in de intramurale zorg. Middels een uitgebreid dienstverleningspakket is zij op strategisch, operationeel en tactisch niveau een volwaardige zakenpartner. In samenspraak met onze relaties verlagen wij de total cost of ownership rondom al het eten en drinken. Wij zorgen er samen met de zorginstelling voor dat de bewoners optimaal kunnen en mogen genieten van heerlijk, gezond en gevarieerd eten en drinken. Vanuit Dordrecht en ’s Gravendeel vinden er tevens exportactiviteiten plaats. Enerzijds via onze deelneming NL Food en anderzijds via onze dochteronderneming Boon Food Group Export (BFG export).

Onze missie

De missie van de Boon Food Group is het leveren van voedsel in elke vorm, op elk moment in Nederland of daar buiten.

Onze ambitie

De ambitie van de Boon Food Group is om het beste (groothandels) bedrijf in levensmiddelen te worden.

Contactgegevens

Saffier 300-302
3316 LN Dordrecht

Postbus 3128
3301 DC Dordrecht

Tel: 088-5550700

www.boonsmarkt.nl
www.boonfoodgroup.nl

 

 

Boon Supermarkt

‘Wat de klant wil komt eerst, elke dag weer!’

Elizabeth Boon, Grondlegger Boon Food Group B.V.

Boon Food Group B.V. in cijfers

28

Boon's Markten en MCD Supermarkten

26

Niet formule gebonden
supermarkten

131 jaar

geleden opgericht door Elisabeth Boon

810 fte

Medewerkers