Meer over PLUS Retail B.V.

PLUS Holding telt landelijk ruim 550 supermarkten. 400 daarvan worden gerund door zelfstandig ondernemers, ongeveer 150 vestigingen zijn filialen. De ruim 300 Coop-winkels worden tot en met 2025 omgebouwd naar PLUS. PLUS zorgt voor goed eten, de buurt en voor elkaar. Hierin onderscheidt PLUS zich van andere supermarkten. We zijn groot genoeg om het verschil te maken, en klein genoeg om flexibel te zijn. Onze lokale supermarktondernemers en supermarktmanagers spelen hierbij een belangrijke rol – met hun persoonlijke service en betrokkenheid zijn zij verbonden met de buurt.

Onze missie

Een duurzame bedrijfsvoering waarbij de klant centraal staat en waarin de focus ligt op goed eten, voor iedereen elke dag.

Succesvol en maatschappelijk verantwoord

De PLUS formule valt regelmatig in de prijzen, omdat klanten onze formule waarderen. In 2021 kwam PLUS in het GfK Zomerrapport als beste landelijke supermarkt van Nederland uit de bus. Tijdens het later dat jaar volgende kerstrapport stond PLUS in de top-3, wat laat zien dat klanten onze formule structureel waarderen.

Ook mochten we al zeven keer de titel Meest Verantwoorde Supermarkt in ontvangst nemen. Een mooie bekroning van alle inspanningen op dit gebied. Zo stapten we voor het huismerkzuivel over op uitsluitend biologische producten en droegen we in 2021 met 1,7 miljoen dollar de hoogste Fairtrade-premie van alle supermarkten in Nederland af.

Ook is PLUS vele jaren uitgeroepen Beste Wijnsupermarkt. En onze unieke online propositie is bekroond met de prijs voor Beste Webshop Supermarkt.

Contactgegevens

Archimedeslaan 21
3584 BA Utrecht

Postbus 85405
3508 AK Utrecht

Tel: 088-3446000

“Een sterke landelijke formule in combinatie met gepassioneerd ondernemerschap is de winnende combinatie van PLUS”

Eric Leebeek, Commercieel directeur

PLUS Retail B.V. in cijfers

550

PLUS Supermarkten

400

Zelfstandige ondernemers

1928

Is de cooperatie opgericht

6.4 %

Marktaandeel

19.000

Enthousiaste medewerkers