De handen ineenslaan

Superunie werkt met meerdere partijen samen om verpakkingen duurzamer te maken. Door samen te werken, het gesprek aan te gaan en transparant te zijn, zorgen wij voor minder verpakkingen en het hergebruik van kostbaar materiaal.

CBL Brancheplan Duurzaam Verpakken

Samen met onze branchevereniging CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) en alle leden heeft Superunie als doel gesteld dat er in 2025 20% minder verpakkingsmateriaal in de supermarkten ligt en 95% van het verpakkingsmateriaal recyclebaar is. CBL heeft daarvoor een Brancheplan Duurzaam Verpakken opgesteld. De scope van dit plan zijn de primaire en secundaire verpakkingen van huismerken. Hierbij zijn de doelen afgestemd met diverse andere branches, waaronder FNLI (producten van levensmiddelen) en het GroentenFruitHuis. In het  zichtboek: Duurzaam verpakken in de supermarkt zijn een aantal inspirerende voorbeelden gebundeld van de stappen die de supermarktbranche inmiddels heeft gezet.

Plastic Pact NL

Superunie heeft als een van de koplopers het Plastic Pact NL ondertekend en afgesproken om in 2025 20% minder plastic gebruiken en plastic spullen zó te maken dat je plastic altijd kunt recyclen. Met het ondertekenen van het Plastic Pact geven wij een signaal af naar onze private label leveranciers dat duurzaam verpakken de norm is. Zodat je van bestaand plastic weer nieuwe producten en verpakkingen kunt maken. Daarom willen we de recycling van plastic verdubbelen. Daarnaast gaan we meer plastic maken van biologisch materiaal en minder plastic van aardolie. Zo zorgen we voor minder plastic afval, een beter milieu en minder CO2-uitstoot.