CBL brancheplan Duurzaam Verpakken 2019-2022

Onze branchevereniging CBL (Centraal Bureau Levensmiddelenhandel) heeft besloten een eigen Brancheplan Duurzaam Verpakken op te stellen. De scope van dit plan zijn de primaire en secundaire verpakkingen van huismerken. Hierbij zijn de doelen afgestemd met diverse andere branches, waaronder FNLI (producten van levensmiddelen) en het GroentenFruitHuis.

Foto van vader en kind in supermarkt

“In 2025 ligt er 20% minder verpakkingsmateriaal in de supermarkten en is 95% van het verpakkingsmateriaal recyclebaar”.

Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en leden

Plastic Pact NL

Superunie heeft als een van de koplopers het Plastic Pact NL ondertekent. Met het ondertekenen van dit Plastic Pact geven wij een signaal af naar onze private label leveranciers dat duurzaam verpakken de norm is. In dit Pact spreken we af dat we in 2025 20% minder plastic gebruiken en plastic spullen zó maken dat je plastic altijd kunt recyclen. Zodat je van bestaand plastic weer nieuwe producten en verpakkingen kunt maken. Daarom willen we de recycling van plastic verdubbelen.

Daarnaast gaan we meer plastic maken van biologisch materiaal en minder plastic van aardolie. Zo zorgen we voor minder plastic afval, een beter milieu en minder CO2 uitstoot. We leveren hiermee als koplopers een belangrijke bijdrage aan het Klimaatakkoord.

plastic pact